Достапни линкови

Србија усвои Стратегија за национална безбедност


Парламентот на Србија денеска ја усвои Стратегијата за национална безбедност и Стратегијата за одбрана во кои како најголема закана за националните интереси се посочува „незаконската и еднострано прогласена независност на Косово“. Во документот е истакнато дека признавањето на Косово од одделни држави во непосредно опкружување на Србија како и одреден број земји во светот, неповолно се одразува на јакнење на мерките на доверба и соработка и го успорува процесот на стаблизација на овие простори.

XS
SM
MD
LG