Достапни линкови

Нова демократија:Постапка пред Уставен за Советот за безбедност


Нова демократија најавија дека ќе поведат процедура пред Уставниот суд, за кршењето на Уставот од страна на претседателот на Македонија со поставувањето на само еден Албанец во составот на Националниот совет за безбедност. Тие бараа Иванов да постави уште еден Албанец во советот. Тие бараат и ДУИ да ја подржи нивната иницијатива затоашто станува збор за почитување на Охридскиот договор.
XS
SM
MD
LG