Достапни линкови

Човековите права не се почитуваат во некои источни земји


Специјалните известувачи на Комисијата на Обединетите нации за човекови права објавија дека во Газа, Северна Кореја и Палестина, како и луѓето во Мајнмар не ги почитуваат основните човекови права и дека ситуацијата е алармантна. Извештајот е пред состанокот на 192 земји членки на Обединетите нации, кој ќе се одржи во седиштето на организацијата во Њујорк.

XS
SM
MD
LG