Достапни линкови

Референдум за премин на Романскиот парламент во еднодомен


Романскиот претседател Трајан Басеску потпишал декрет за организирање на референдум за премин од дводомен во еднодомен Парламент. Референдумот ќе биде спроведен истовремено со преседателсите избори на 22 Ноември. На референдумот граѓаните треба да се изјаснат дали се за тоа парламентото да премине во еднодомен и да се намали бројот на пратениците до најмногу 300 луѓе.Сега во праламентото има 471 пратеник.
XS
SM
MD
LG