Достапни линкови

Расте побарувачката за руски гас во Европа


Шефот на рускиот гигант за гас "Газпром" изјави денеска дека Европската побарувачката за рускиот гас е зголемена во текот на последните два месеци. Тој изјавил дека иако потрошувачката е поголема од тоа што беше пред кризата сепак, во иднина , ќе биде невозможно да се обезбеди стабилно снабдување на Европа со гас, ако не се изградат нови капацитети за испорака на гас, како Јужен Крак.

XS
SM
MD
LG