Достапни линкови

Договот за соработка меѓу Турција и Казахстан


Претседателите на Казахстан и на Турција ,потпишале договор за стратегиска соработка. Турскиот претседател Абдула Ѓул изјавил дека ова е прв ваков договор склучен со држава во Централна Азија. Двајцата претседатели разговарале за добрата трговска соработка но разговарале и за соработка во енергетската сфера
XS
SM
MD
LG