Достапни линкови

САД е за стабилизација на земјите од Источна Европа


Американскиот вице преседател Џо Бајден денеска ги повика земјите од Источна Европа кои го отфрлија комунизмот пред 20 години да продолжат по патото кон демократија. Тој изјавил дека уште многу мора да се направи за тоа, но дека САД се залагаат за земјите од Источна Европа да се стабилизираат и политички и економски .Бајден е во тридневна посета на Европа.

XS
SM
MD
LG