Достапни линкови

Наградата Шакаров за рускиот центар за човекови права


Оваа година Европскиот парламент наградата Шакаров ја додели на Рускиот меморијален центар за човекови права. Ова награда за Слобода на мислата, именувана по советскиот научник Андреј Шакаров е востановена во 1988-та, и предвидува 50 илјади евра награда за добитникот. Досега наградата ја добиле Кофи Анан, Нелсон Мандела и Аунг Сан Су Кји.

XS
SM
MD
LG