Достапни линкови

Речиси сите земји имаат долгови кон ОН


Најголемиот дел од земјите членки на Обединетите Нации не уплаќаат во фондовите на на светската организација. Претставник на Обединетите Нации соопшти дека 170 од вкупно 192 земји, вклучувајки ги и петте постојани членки на Советот за безбедност, Соединетите Држави, Русија, Кина, Франција и Велика Британија, имаат долгови кон Светската Организација.
XS
SM
MD
LG