Достапни линкови

Бајден;Новиот противракетен систем е за поголема безбедност на НАТО


Новиот против ракетен систем е за подобра безбедност на НАТО и за подобра безбедност на Полска, изјавил денеска американскиот вице премер Џо Бајден. Полскиот премиер пак изјавил дека тие ќе го прифатат американкиот концепр за противракентен систем и ќе учествуваат во него до степен до кј е потребно. Бајден е на европска турнеја за да ја намали загриженоста во Полска и во Чешка дека плановите на Обама за помирување на Русија нема да им наштетат на овие две земји.
XS
SM
MD
LG