Достапни линкови

Русија не е против влезот на нови членки во ЕУ


Русија не е против влезот на нови држави од Источна Европа во ЕУ, и сака истовремено да развива добри билатерелни односи со идните членки, изјавил рускиот претседател Дмитри Медведев при посетата на Србија. Нивниот влез во ЕУ нема да штети на традиционално добрите односи што ги имаат со Русија, додал Медведев.

XS
SM
MD
LG