Достапни линкови

Во САд повеќе од 47 милиони сиромашни


Во САД има повеќе од 47 милиони сиромашни луѓе или 15, 8 проценти. , соопштила Американскста академија за науки. Овие податоци се разликуваат од оние на Бирото за статистика, кои покажуваа дека бројот на сиромашни во САд изнесува 39,8 милиони или 13, 2 проценти од населението.


XS
SM
MD
LG