Достапни линкови

Франција да ги напушти разговорите за нуклерната програма на Иран


Иранскиот министер за надворешни работи изјави дека никогаш нема да се откажат од своето право на нуклерана технологија, но нема да се откажат ни од разговотите со светските сили за нуклераната програма. Министерот изјавил дека Франција не треба да учествува во разговорите за снабдување на нуклерано гориво од Иран и дека разгворите ќе ги продолжат само со САД и Русија. Франција, заедно со САД и Русија, учествува на состаноците кои се одржуваат во нуклеарната агенција на ОН со седиште во Виена.


XS
SM
MD
LG