Достапни линкови

Црвен крст:Многу луѓе во ЕУ гладуваат


Меѓународниот Црвен крст денеска изјавил дека многу луѓе од ЕУ се судираат со глад и други проблеми предизвикани од економската криза Според анкетата спроведена од страна на Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина, проблеми со набавка на храна има во Шпанија, Италија и други земји. Во Шпанија, Црвениот крст дистрибуираше храна, за 500 илјади луѓе, a храна и облека во Исланд

XS
SM
MD
LG