Достапни линкови

Рускиот авто гигант оди во стечај


Руски автомобилски гигант „Автоваз “со над 100 илјади вработени може да отиде во стечај, изјавил претставник на фирмата. Тој изјавил дека им се потребни многу пари или околу 1, 2 милијарди долари за преструктуирање на долгот и 409 милиони долари за поткрепа на работниот капитал,па затоа стечајот е наједноставно решение. „Автоваз“ кои се изработувачи на Лада имаат силни последици од економската криза

XS
SM
MD
LG