Достапни линкови

Нова политика на САД кон Судан


Државниот секретар на САД Хилари Клинтон денеска ја претстави новата политика кон Судан со цел проширување на ангажманите на САД со владата во Картум. Но, Клинтон изјавила дека САД ќе го стимулира Судан, само ако Судан си стои на обврските. Предвидени се и санкции, доколку продолжат насилствата во регионот Дарфуд.

XS
SM
MD
LG