Достапни линкови

Во Лондон -Форум посветен на климатските промени


Претставниците на најголемите светски загадувачи со јаглерод започна денеска дводневни неформалните разговори во Лондон . Претставници на 17 сили што го сочинуваат т.н. голем економски форум , заедно со земјите во развој и претставници на ОН, ќе имаат разговори , пред клучна конференција на ОН за клима во Копенхаген, која ќе се одржи за помалку од 2 месеци.Иницијатор на форумот е претседателот на САД, Барак Обама.


XS
SM
MD
LG