Достапни линкови

Продолжи Собраниската расправа за демаркација со Косово


Македонското Собрание сеуште расправа за Предлог законот за ратификација на договорот за физичка демаркација на границата меѓу Македонија и Косово. Опозицијата обвинува дека властите дозволиле измени на границата и побараа да се процени колкав е безбедносниот ризик. Премиерот Никола Груевски изјави дека нема никаква причина за какво било стравување од Договорот за демаркација на границата со Косово со кој, како што рече се затвора големо политичко прашање.

XS
SM
MD
LG