Достапни линкови

Договор за физичка демаркација меѓу Македонија и Косово


Владата на Република Македонија ја прифати информацијата за склучување на Договорот за физичка демаркација на границата меѓу Република Македонија и Република Косово, како и усогласениот текст на Договорот за физичка демаркација помеѓу двете земји. Како што синоќа соопшти владината прес-служба, прифатен е и Предлогот на закон за ратификација на Договорот за физичка демаркација на границата меѓу Република Македонија и Република Косово кој е доставен до македонскиот Парламент.
XS
SM
MD
LG