Достапни линкови

Русија сама ќе бара влез во СТО


Русија ќе настојува сама да и се приклучи на Светската Трговска Организација, односно ќе ја напушти досегашната стратегија за влегување како заедничка царинска унија со Белорусија и Казахстан. Рускиот преговарач Максим Медведков изјавил дека приклучувањето како царинска унија може да доведе до сериозни законски и процедурални проблеми.
XS
SM
MD
LG