Достапни линкови

Апел на Папата за акција против гладта


Светот мора да превземе решителна и ефикасна акција против гладта, бидејки светската економска криза го зголеми бројот на гладни на рекордни милијарда луѓе, порача Папата Бенедикт 16-ти по повод светскиот ден на храната. Во пораката се додава дека кризата е особено изразена во земјоделството, кое мора да има на располагање доволно инвестиции и ресурси, бидејки ситуацијата станува драматична.
XS
SM
MD
LG