Достапни линкови

ЕУ со финансиска помош за Ерменија и Грузија


Европската комисија предложи да им биде дадена финансиска помош на Ерменија и на Грузија со цел подобрување на нивната макроекономска стабилност. Според предлогот, Ерменија треба да добие 100 милиони, а Грузија 46 милиони евра за поддршка на програмите, договорени со Меѓународниот монетарен фонд за надминување на последиците од глобалната економска криза. Предлогот мора да биде одобрен од членките на Европската унија.
XS
SM
MD
LG