Достапни линкови

Ирска ја заврши процедурата за Лисабонскиот Договор


Претседателката на Ирска, Мери Мекалиси денеска го потпиша Лисабонскиот Договор, само две недели откако ирците на референдум се изјазнија позитивно. Сега и дефинтитивно, Чешка е единствената земја членка на Европската Унија која го нема ратификувано Лисабонскиот Договор, главно поради опструкциите од претседателот Вацлав Клаус.
XS
SM
MD
LG