Достапни линкови

Воени вежби во Казахстан


Претседателите на Казахстан, Русија, Ерменија, Киргистан и Таџикистан, на казахстанскиот воен полигон Матибулак, присуствуваат на вежбата на заедничките сили за брза реакција. Претседателите на Белорусија и на Узбекистан се против ваквите сили и не присуствуваат на вежбата.
XS
SM
MD
LG