Достапни линкови

БиХ избрана за членка на Советот за безбедност на ОН


Босна и Херцеговина е избрана денеска за непостојана членка на Советот за безбедност на ОН, во периодот од 2010 до 2011-та година, соопштија од Генералното собрание на ОН. За непостојани членки се избрани и Либан, Нигерија, Габон и Бразил.Советот на безбедност има 15 членки од кои 5 се постојани а останатите 10 се бираат на две години.
XS
SM
MD
LG