Достапни линкови

Романскиот претседател наименува нов Премиер


Романскиот претседател Трајан Басеску денеска го наимнеува економистот Луцијан Кроитори за нов Премиер. Парламентото кој претходно и изгласа недоверба на центристичко Либерално-демократската Влада на Емил Бок, се очекува подоцна денеска да се произнесе за номинацијата. Кроитори во моментот е советник на шефот на Централната банка на Романија ,и поранешен романски претставник на Меѓународниот монетарен фонд.


XS
SM
MD
LG