Достапни линкови

Хрватска блиску до ЕУ, другите треба да поработат


Европската Унија во својот годишен извештај што го подготвува Европската Комисија, соопшти дека Хрватска може да ги заклучи преговорите за пристапување кон европското семејство, наредната година ако ги продолжи реформите, но другите балкански земји, вклучувајќи ја и Турција, треба уште да поработат. Во Годишниот извештај што е објавене денеска , се наведува дека Хрватска ги исполнила сите зададени бенчмаркови на време. За Србија , Албанија, Босна и Херцеговин и за Косово, пишува дека иако направиле прогрес, тоа не е доволно за започнување на разговорите за членство.
XS
SM
MD
LG