Достапни линкови

ЕУ:Турција да ги забрза реформите


Турција да ги забрза политичките реформи и реформите во областа на граѓанските права со што ќе си ги зголеми шансите за присоединување кон Унијата, се наведува во годишен извештај на Европската комисија за напредокот на Турција кон ЕУ. Во Извештајот, Комисијата забележала дека Турција направила напредок во прашањата кои ги засегаат човековите права и курдското малцинство, но дека и понатаму треба многу да работи ако сака да стане дел од Унијата. ЕУ и Турција започнаа преговори за пристапување во 2005-та.

XS
SM
MD
LG