Достапни линкови

Двајца американци добија Нобелова награда за економија


Нобеловата награда за економија, оваа година ја добија двајца американци. Наградата отиде во рацете на Еленор Остром и Оливер Е. Вилсон. Шведскиот комитет изјави дека наградата ја добиле поради нивните анализи за економско управување. Остром е првата жена што добила Нобелова награда , откако е востановена наградата пред 40 години. Наградата за економија е последаната меѓу шесте Нобелови награди што се доделуваат.


XS
SM
MD
LG