Достапни линкови

САД и Израел на заедничка воена вежба


Израел и Соединетите Американски Држави ќе ја одржат нивната најголема заедничка воздухопловна воена вежба под име Џунипер Кобра. Вежбата предвидува и тестирање пресретнувачки ракети што би се користеле во евентуален конфликт со Иран. Заедничките вежби се одржуваат до 16 октомври.
XS
SM
MD
LG