Достапни линкови

ЕК предлага 200 милиони евра кредит за Србија


Европската комисија му предложи на Советот на ЕУ да и додели на Србија кредит во висина од 200 милиони евра. Парите се наменети за реализација на мерките за надминување на последиците од економската криза, што Србија ги договори со Меѓународниот монетарен фонд.Услов за доделување на средствата е Србија да ги спроведува мерките договорени со ММФ.

XS
SM
MD
LG