Достапни линкови

Меѓународните сили во Авганистан добија уште еден мандат


Советот за Безбедност на Обединетите Нации се заложи за зголемување на бројот на меѓународните сили, под команда на НАТО, во Авганистан и и го продолжи мандатот на таа мисија за уште една година. Во едногласно усвоената резолуција се нагласува и важноста од заштита на цивилите во Авганистан и избегнувањето на натамошните цивилни жртви.
XS
SM
MD
LG