Достапни линкови

Романија го одбележува Денот на холокаустот


Романија денеска го одбелжува Денот на холокаустот , посветен на еврејските и ромските жртви за време на Втората светска војна. Во знак на големиот број жртви денеска во Букурешт ќе биде откриен и меморијален споменик. Денот на холокаустото во Романија се одбележува од 2004-та.
XS
SM
MD
LG