Достапни линкови

Промена на листата на водечки универзитети во светот


На листата водечки универзитети во светот меѓу првите 10 и понатаму се универзитети од САД и од Велика Британија. Но со таа разлика што на листата приматот го земаат универзитетите од Европа. Сега на листата од 100 најпознати светски универзитети, 39 се од Европа, а 36 од Америка, за разлика од минатата година кога имало 42 американски и 36 европски универзитети. На првото место во светот е Харвард, а потоа следат Кембриџ, и на третото место Јеил.
XS
SM
MD
LG