Достапни линкови

Претставник на ОБСЕ за слобода на медиумите во Русија


Претставникот на ОБСЕ за Слобода на медиумите денеска започнува три-дневна посета на Москва. за да дискутираат со руски официјални претставници за мерките за борба против насилството врз новинарите, обновување на плурализмот во радиодифузијата, како и заштита на слободата на интернет. Претставникот на ОБСЕ ќе се сретне и со претставници на невладините организации за човекови права. Тој утре ќе одржи говор за состојбата со слободата на печатот во Европа на меѓународната конференција на медиумите.
XS
SM
MD
LG