Достапни линкови

Нова редакција за новата Македонска енциклопедија


МАНУ ќе избере нова главна редакција кој ќе го изготви новото издание на Македонската енциклопедија. Во новата редакција, која треба да биде составена најдоцна за еден месец, ќе членуваат и истакнати претставници од немнозинските заедници. Новата редакција ќе треба да ги замени спорните одредници , со нови . Претседателството на МАНУ констатирало дека спорните текстовите не биле рецензирани, а целосниот текст на енциклопедијата не бил разгледан од ниту еден орган на МАНУ, па затоа Претседателството се оградува од нив.
XS
SM
MD
LG