Достапни линкови

ММФ бара поголеми овластувања


Директорот на Меѓународниот монетарен фонд, Доминик Штраус Кан, денеска во Истанбул, изјави дека на ММФ ќе му бидат потребни поголеми областувања за да може успешно да се справи со потенцијалните кризи. ММФ е формиран во 1944, со цел да помогне во поствоеното обновување на светската економијата и за да воспостави меѓународен платен систем. Тогаш во ММФ членувале 45, а сега 186 земји .

XS
SM
MD
LG