Достапни линкови

ЕП:Визната либерализација да важи и за други земји


Надворешнополитичкиот одбор на Европскиот парламент, побара визната либерализација , освен за Македонија, Србија и Црна Гора, да важи и за Босна и Херцеговина и Албанија , како и тоа да се започнат преговори со Косово. Европарламентот не учествува во одлучувањето за визна либерализација, но има консултантска улога и може да изврши политички притисок врз министрите за внатрешни работи од земјите на ЕУ.
XS
SM
MD
LG