Достапни линкови

Доделена Нобеловата награда за физика


Годинашната Нобелова награда за физика ја добија кинескиот научник Чарлс Као и двајца американски научници Вилард Бојл и Џорџ Смит. Тројца научници наградата ја добија за за нивната работа во фибер оптиката и полупроводниците, со што ги овозможиле основите на денешното интернет општество.
XS
SM
MD
LG