Достапни линкови

ММФ: Проблемот со светската невработеност останува


Меѓународниот монетарен фонд, оценил дека проблемот со невработеноста во светот нема да се реши уште за 8 до 12 месеци, се додека економијата целосно не закрепне. Генерални директор на ММФ, Доминик Штраус Кан изјавил дека проблемот со незапосленоста, многу потешко ќе се решава во сиромашните земји и во земјите во развој. Додека кај богатите земји проблемот е во ограничената куповна моќ на населението. Проблемот со невработеноста , е една од најважните теми за кои ќе се разговара на состанокот меѓу ММФ и Светската банка, што ќе се одржи неделава.

XS
SM
MD
LG