Достапни линкови

ОН:Русија да ги намали бариерите за имиграцијаОН и порачуваат на Русија да ја намали бриерата за имиграција, за да се намали недостигот на работна сила, која доведува до бавен економски раст и демографска криза.. Во извештајот се вели дека Русија треба да донесе закони со кои ќе им се осигураат основните права на милиони мирганти. Според еден извештај на ОН објавен минатата година, руското население од 1993 до сега се се намалило за 6,6 милиони .

XS
SM
MD
LG