Достапни линкови

Полски министер си поднел оставка поради нелегално лобирање


Полскиот министер за спорт, Мирослав Џевјецки си поднесе оставка, поради аферите за нелегално лобирање, кога лобистите успее од предлог законот за лотарија, да го остранат предлогот за дополнителен данок Премиерот на Полска ј а прифатил оставката на Џевјецки. Според извештаите на Централното биро против корупција, ако се усвои предлог законот без во тоа да биде вклучен делот со данокот, Полска би можела да остане без дополнителни 114 милиони евра приход, кои би останале во рацета на организаторите на среќа.

XS
SM
MD
LG