Достапни линкови

Македонија на 72 место во светот според индексот на човеков развој на ОН


Македонија е рангирана на 72-то место меѓу 182 земји во светот според индексот на човеков развој на Обединетите нации. Пред Македонија се сите соседни земји. Извештајот на ОН се потпира не неколку критериуми, животниот век, писменоста, образованието, бруто домашниот производ, стандардот на живеење.

XS
SM
MD
LG