Достапни линкови

Генерален штрајк на јавната администрација во Романија


Околу 750 илјади вработени во јавната администрација во Романија денеска стапија во генерален штрајк во знак на протест поради отпуштањата од работа и принудните одмори. Синдикалните лидери изјавија дека штрајкот е порака до политичките лидери дека веќе не може да се манипулира со вработените кои добиваат плати од буџетот.
XS
SM
MD
LG