Достапни линкови

Ел Барадеј: зголемена кооперативност на Иран


Претседателот на Меѓународната агенција за атомска енергија Мохамед Ел Барадеј изрази задоволство од, како што рече, зголемената транспарентност и кооперативност на Иран по прашањето на нуклеарната програма. Ел Барадеј рече дека ова е критичен момент на поместување на конфронтацијата на Техеран со Западот, но сепак додаде и оти сеуште постои одредена загриженост околу однесувањето на Иран во врска со нуклеарната програма во иднина.
XS
SM
MD
LG