Достапни линкови

Климатските промени ќе нанесат огромни штети


Светската банка објави дека земјите во развој ќе трпат околу 80 проценти од штетите предизвикани од климатските промени. Главниот економист на Светска банка , Џастин Лин од Истамбул, изјави дека трошоците за ублажување на климатските промени ќе бидат огромни. Тој рече дека банката се надева дека во декември во Копенхаген на Самитот на ОН , членките ќе се договорат за тоа што да направат за намалување на влијанието на глобалното затоплување.
XS
SM
MD
LG