Достапни линкови

ОН ќе одвојуваат повеќе пари за борба против дезертификацијата


Земјите потписнички на Конвенцијата на ОН, за порба против ширењето на пустините, на конференција во Буенос Аирес, се договориле, да се зголемат средствата кои се одвојуваа за запирање на ваквите појави. Претставници на 190 земји се согласиле да одвојуваат 4,29 проценти повеќе пари, за справување на ширењето на пустините. Околу 40 насто од земјиштето во светот е сушно, а половина од населението кое живее таму е сиромашно.

XS
SM
MD
LG