Достапни линкови

Азербејџан и вети гас на Романија


Азербејџан и вети 7,3 милијарди метри кубни гас на Романија за нафтоводот Набуко. Тоа претставува дури една четвртина од планираниот капацитет на новиот гасовод. Романија ќе го добие гасот но под услов , гасоводот Набуко да биде изграден пред гасоводот Јужен тек. Со гасоводот Набуко , чија вредност ќе биде повеќе од 8 милијарди евра , се предвидува годишно да се транспортираат околу 31 милијарда метри кубни природен гас од каспискиот регион кон централна Азија и Европа.
XS
SM
MD
LG