Достапни линкови

Вкупно 98 американски банки пропаднаа годинава


Уште три банки пропаднаа во Соединетите Држави, со што годинава вкупно 98 американски банки се затворени. Главните проблеми на банките беа погрешните кредити и лошата ликвидност. Инаку, Министерството за труд објави и дека во изминатиот месец уште 263 илјади луѓе останале без работа, па сега стапката на невработеност во Соединетите Држави изнесува 9,8 насто.
XS
SM
MD
LG