Достапни линкови

Пакистан ја поздрави помошта од САД


Пакистан ја поздрави финаниската подршка од Соединетите Држави во износ од 7,5 милијарди долари за наредните 5 години. Парите се наменети за изградба на училишта, патишта и демократски институции. Пакистанскиот министер за надворешни работи Мехмуд Кореши, во Вашингтон изјави дека неговата земја особено ја цени оваа помош со оглед на економските проблеми во Соединетите Држави.
XS
SM
MD
LG